solina-top
SOLINA - Bieszczadzkie Morze w portalu solina.info.pl - noclegi, domki, hotele, baza noclegowa

Solina - wydarzenia i aktualności w portalu solina.info.pl

Nad Soliną - POSMAKUJESZ Dzikiej Kuchni z URSĄ
2014-07-10wydrukuj news

W Centrum Ursa Maior w Uhercach Mineralnych niedaleko Soliny, 14 lipca 2014 r., czyli w najbliższy poniedziałek  odbędzie się bardzo ciekawa, a nawet więcej niż ciekawa impreza, i jak plotkują w Bieszczadach, pod tajemniczo brzmiącą nazwą  "POSMAKUJ Dzikiej Kuchni z URSĄ". Tak więc Ursa Maior znowu wprowadza nas w nowe i niespotykane wydarzenie, nie tylko jak na Bieszczady, ale zapewne i w niejednym miejscu na naszej planecie !!! Po raz pierwszy w historii wybitne potrawy sporządzone z dzikich roślin, warzyw, grzybów i owoców będą parowane z piwami warzonymi przez najbardziej rozpoznawalne produkty Ursa Maior, znane także pod nazwą BWP. Trzy żywioły połączą się w jedyne i niespotykane wcześniej menu:

Bieszczady – zaopatrzą nas w jadalne rośliny występujące tuż obok nas czyli w Bieszczadach i nad Soliną,

Paweł Dobrzański  - szef kuchni i właściciel lokali Posmakuj w Krośnie, Warszawie i Targowiskach  przygotuje dla nas potrawy. Uchylił rąbka tajemnicy: „Menu będzie zależało od tego, co uda nam się nazbierać na polach i w lasach ale planujemy przygotować zupę z kurek, dzikiej marchwi, szczawiu, pokrzyw, ostu i lebiody. Deser z dzikich jagód, mięty polnej, jadalnych kwiatów i miodu leśnego”

Agnieszka Łopata -  piwowarka i właścicielka Ursa Maior dopasuje do potraw klasyczne piwa wytwarzane w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa.

Tomek Mistak, kurator wystawy w ramach Domu Aukcyjnego Ursa Maior będzie czuwał nad częścią artystyczną imprezy.

Całość wydarzenia okraszona będzie świetną muzyką oraz porządną dawką oryginalnego humoru serwowanego przez ekipę Ursa Maior.

I last but not least: imprezę uświetni wizyta i przeprowadzi relacje na żywo oczywiście z tego wydarzenia Radia Biwak Radia Rzeszów.

Wstęp na imprezę „POSMAKUJ Dzikiej Kuchni z URSĄ” oczywiście wolny, początek wydarzenia zaplanowano przez organizatorów na godzinę 9.00. Potrawy i piwo za odpłatnością. W trakcie trwania imprezy będzie istniała możliwość nabycia książki Łukasza Łuczaja, polskiego prekursora „dzikiej kuchni”.




Komentarze do newsa:   dodaj swój komentarz


Wołkowyja noclegi
Polańczyk hotel
Statek Tramp Polańczyk
Domki Kapio Solina - Bóbrka
Swobodne Wycieczki
Na Górce
Czadzie Sioło
Unitra Polanczyk
Domki Bukowiec
Chatka Wariatka Solina
Raj Helmuta
Caryńska Ustrzyki Górne
Terbowiec Ustrzyki Górne
Domki Solina
Apartamenty - Zajazd Pod Carynska
Busy - Bieszczady
Solina | Wiadomości | Miejscowości | Atrakcje | Noclegi | Mapa Soliny | Polityka Prywatności | Kontakt

Serwis SOLINA info.pl używa pliki cookies. Korzystając ze strony Solina.info.pl wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami twojej przeglądarki.