Solina - wydarzenia i aktualności w portalu solina.info.pl |
Nad Soliną - POSMAKUJESZ Dzikiej Kuchni z URSĄ
2014-07-10
W Centrum Ursa Maior w Uhercach Mineralnych niedaleko Soliny, 14 lipca 2014 r., czyli w najbliższy poniedziałek odbędzie się bardzo ciekawa, a nawet więcej niż ciekawa impreza, i jak plotkują w Bieszczadach, pod tajemniczo brzmiącą nazwą "POSMAKUJ Dzikiej Kuchni z URSĄ". Tak więc Ursa Maior znowu wprowadza nas w nowe i niespotykane wydarzenie, nie tylko jak na Bieszczady, ale zapewne i w niejednym miejscu na naszej planecie !!! Po raz pierwszy w historii wybitne potrawy sporządzone z dzikich roślin, warzyw, grzybów i owoców będą parowane z piwami warzonymi przez najbardziej rozpoznawalne produkty Ursa Maior, znane także pod nazwą BWP. Trzy żywioły połączą się w jedyne i niespotykane wcześniej menu:
Bieszczady – zaopatrzą nas w jadalne rośliny występujące tuż obok nas czyli w Bieszczadach i nad Soliną,
Paweł Dobrzański - szef kuchni i właściciel lokali Posmakuj w Krośnie, Warszawie i Targowiskach przygotuje dla nas potrawy. Uchylił rąbka tajemnicy: „Menu będzie zależało od tego, co uda nam się nazbierać na polach i w lasach ale planujemy przygotować zupę z kurek, dzikiej marchwi, szczawiu, pokrzyw, ostu i lebiody. Deser z dzikich jagód, mięty polnej, jadalnych kwiatów i miodu leśnego”
Agnieszka Łopata - piwowarka i właścicielka Ursa Maior dopasuje do potraw klasyczne piwa wytwarzane w Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa.
Tomek Mistak, kurator wystawy w ramach Domu Aukcyjnego Ursa Maior będzie czuwał nad częścią artystyczną imprezy.
Całość wydarzenia okraszona będzie świetną muzyką oraz porządną dawką oryginalnego humoru serwowanego przez ekipę Ursa Maior.
I last but not least: imprezę uświetni wizyta i przeprowadzi relacje na żywo oczywiście z tego wydarzenia Radia Biwak Radia Rzeszów.
Wstęp na imprezę „POSMAKUJ Dzikiej Kuchni z URSĄ” oczywiście wolny, początek wydarzenia zaplanowano przez organizatorów na godzinę 9.00. Potrawy i piwo za odpłatnością. W trakcie trwania imprezy będzie istniała możliwość nabycia książki Łukasza Łuczaja, polskiego prekursora „dzikiej kuchni”.
Komentarze do newsa: dodaj swój komentarz
|
|
|
|